Een laatste wens …

In maart 2019 kreeg mijn geliefde man en onze papa Peter op 40 jarige leeftijd het verschrikkelijke bericht dat hij een zeldzame vorm van longkanker had.

Uitgezaaid, nooit gerookt.

Gelijk werd er verteld dat hij zou gaan sterven. Alleen met chemo en bestralingen zou hij meer tijd kunnen krijgen.

Helaas na 11 maanden behandelingen kreeg hij te horen dat hij uitbehandeld was. Na een paar dagen ziekenhuisopname kwam Peter thuis, beneden in de woonkamer op een bed te liggen. Hij kon met moeite uit bed komen en zich alleen nog verplaatsen met een rolstoel of scootmobiel.

Je wereld wordt heel klein en de dood komt dichterbij.

Drie jonge kinderen, een vrouw, familie, vrienden, collegaโ€™s waarvan je afscheid moet nemen. We wisten alleen niet hoeveel tijd Peter nog gegeven was. Onze lieve zus, schoonzus en tante kwam op het idee om St. Ambulance Wens in te schakelen.

๐—ฆ๐˜. ๐—”๐—บ๐—ฏ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐—ป๐˜€:

St. Ambulance wens regelde dat wij als gezin nog een dagje uit konden beleven.

En voor Peter was er nog de mogelijkheid om iets te doen met zijn gezin, wat buiten onze woonkamer en woonplaats was.

We zijn op 17 februari 2020 opgehaald door St. Ambulance Wens om naar De Beekse Bergen te gaan.

De vrijwillers zijn heel vriendelijk, behulpzaam en wat ik fijn vond was dat als er wat met Peter zou gebeuren hun medische handelingen mochten verrichten.

Voor de kinderen was het ondanks de verdrietige reden wel heel gaaf om zoโ€™n ambulance te bekijken en zelfs erin mee te mogen rijden.

Samen met de vrijwilligers hebben we de dierentuin bezocht, gegeten en fijne gesprekken gehad. Na het uitje werd Peter door hun weer in zijn eigen bed gelegd. ๐˜–๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ.

Het is zo fijn dat je met deze Stichting nog even een gezinsuitje kunt doen.

Een mooie herinnering voor de kinderen kunt maken met hun papa. Ondanks de grote zorgen kun je ze deze dag toch een beetje vergeten.

Maar het geeft ook aan dat het de laatste keer is dat zoโ€™n uitje heeft plaatsgevonden als gezin. Dat is wel een verdrietige feit.

Alles is op vrijwillige basis wat deze Stichting verricht. Bij de Lenteloop in Brakel kunnen jullie geld ophalen voor WensAmbulance Brabant. Elke dag worden er zoveel laatste wensen tot vervulling gebracht. Het is ontzettend belangrijk werk. Voor de zieke persoon, maar ook voor de nabestaanden. ๐˜‹๐˜ถ๐˜ด ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜จ๐˜ข ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜š๐˜ต๐˜ช๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ

Ze zullen jullie en alle mensen waarvan hun laatste wens in vervulling gebracht kan worden dankbaar zijn.

Namens mijzelf hartelijk dank en succes met de Lenteloop!

Lieve groet Gerdien